Aginton, Cedrique

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

649 - 691 eN (43 - 0 fE). Våpen: På sølv, to røde fisker med blå skjoldfot dannet ved bølgesnitt.

Avinsk adelsmann fra Ceuil-Malmaison i Avignon. Ledet i 680-årene eN (tiåret f. Eigatun) de tunge kavalerienhetene til Storhertug Claude III de Nanterre. A. ble i 689 eN (2 fE) beordret av Storhertugen til å legge områdene mellom Furufoss og Nordsal under Avignon.

A. samlet og utrustet straks en ekspedisjonsstyrke, for det meste bestående av tung kavaleri og noen lettere speiderenheter, de siste under ledelse av Cedriques sønn, Armand Aginton. I hæren fantes riddere fra flere større familier fra Avignon, blandt annet De Rayall, Soutiengorge, Ivrogne og Chateau som ønsker å skaffe seg nytt land. Ekspedisjonene satte av sted på vårparten 690 eN (1 fE), krysset Avinfjellene over Skillepasset og besatte flere gårder som et utgangspunkt for koloniseringen.

Bøndenen i området satte seg imot avinerene, og Cedrique lot bygge en feltbefestning, kalt Ville d'Aginton på stedet. I 691 inledet bøndene en beleiring av borgen, men ble avbrutt av en gardisk plyndringshær, og bondehæren, avinerene og garderene tørnet sammen i slaget ved Eigatun. Cedrique Agiton ble drept i slagets siste fase. Armand Agiton overtok deretter lederskapet for ekspedisjonsstyrken, og la grunnlaget for dannelsen av Ravnariket.