Calabria, Dronningen av

Fra EC
(Omdirigert fra Calabria, Dronningen av-)
Hopp til: navigasjon, søk

Calabria er så langt man vet det eneste landet i Ravnaverden som er konstitusjonelt dronningdømme. Calabrias dronning har alltid vært ansett som verdens vakreste kvinne, med en skjønnhet ingen mann og de færreste kvinner kan se uten straks å kaste seg for hennes føtter i begeistring.

Denne egenskapen er klart magisk. En kvinne av rett, kvinnelig nedadstigende linje som blir dronning vil straks oppnå denne skjønnheten, slik det hendte med Tirina X, opprinnelig fra Ravnariket, som giftet seg med prinsen av Calabria og ble kronet i 1098 eN (407 eE). Egenskapen er tilsynelatende også reversibel, for under sin landflyktighet i 999 - 1000 eN (408 - 409 eE) fortelles det at dronningen Tirina IX mistet sitt vakre utseende og først fikk det tilbake under mystiske omstendigheter i Toft. I Håndens bok, 3. bok, 6. kap. står det beskrevet hvordan St. Kneussus selv gjorde dronningen til verdens vakreste kvinne, og egenskapen ser ut til å gå i arv fra dronning til dronning. I tillegg ser det ut til at dronningene er usedvanlig langlivede.

Calabinerene er fanatisk royalistiske, og det kom til opprør mot den felles Avinsk-Calabriske kongen da Tirina IX døde i 1032 (341 eE).

Se også: