Eidaland

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Godkjent.png

Våpen: På blått felt en hvit hippogriff, rampant.

Eidaland.jpg

Konstitusjonelt kongedømme beliggende ved kysten vest for Gråfjellene, mellom Eidelv i sør og et høylandsplatå i nord. I nord ligger landet Byrd, sør for Eidelv ligger Ravnariket. Eidaland har flere kongsslekter, men den mest framtredende er Sjøungene. Hovedstaden Tarakvissel ligger ved uløpet av elva Kvisla.

Befolkningen i Eidaland er Vestmenn, og språket likner både ravnsk og byrdisk. Næringsveiene er i all hovedsak fiske, skogbruk og jordbruk. Eidingene er kjent for sin flid, sin ærlighet og sin svært lite krigerske holdning. Folket har i hele landets historie vært tro mot de Skyggeløse, og vært et fristed for Lysriddere i de perioder religionen har vært forbudt i Ravnariket. Eidaland har ingen egen tidsregning, men gikk etter slaget ved Eigatun over til å regne årene etter dette (se. Tidsregning).

To av Ravnaverdens mest markante skikkelser kommer fra Eidaland: Kong Dag og Salgawash-Sjøfareren

Historie

Samlingen av Eidaland gikk rolig for seg på begynnelsen av 400 eN (300 fE), med senter rundt kystenområdene ved Tarakvissel. De første årene var eidingene mye plaget av rahelske sjørøvere.

I 436 eN dukket Salgawash-Sjøfareren opp i Tarakvissel. Han overtalte en av prinsenen i det unge landet til å utruste en ekspedisjon verden rundt, og to år etter la han ut på turen. da han kom tilbake mange år senere hadde han utført bedrifter eiderene alltid siden har vært stolte av.

Kong Dag av Eidaland gikk i 109 eE (800 eN) inn i en 15 års radikal tvil. Kongsmakten forfalt raskt og nabolandene og forsynte seg av Eidalands områder til bare sentrale områder rundt Tarakvissel var under kronens kontroll. I 124 eE (815 eN) brøt kongen ut av sin selvpålakte handlingslammelse og i løpet av få år tok han tilbake tapt land i en serie briljante slag.

Under Ravnarikets voldsomme ekspansjon rundt 400 eE (1100 eN) brøt sentralmakten i Eidaland sammen, og kongeriket løste seg opp i 1099 i en serie små len.

For folkeliv og klesdrakt, se Appendix V, Folkekompendiet


For deg som kommer fra den virkelige verden
På samme måte som Ravnariket er Eidaland modellert etter Nordisk/Europeisk middelalder. Forskjellene er ganske banale, og hvis man ser på Ravnariket som Norge, er Eidaland Sverige. Man er kledd som i Ravnariket, men litt mer viking-aktig. Folk fra Eidaland snakker norsk med svensk aksent, eller endog svensk, men ikke nødvendigvis på laiv. Eidalendinger er liksom litt roligere enn Ravnarikinger.