Hand

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Etter å ha rodd oppover elva i to dager, kom vi til en grunne vi trakk båten over. Bak grunna ligger en sjø, som ammadieren kalte Baccatron. Midt i sjøen ligger en øy av høye klipper. Det er ingen strand å trekke båten opp på, så vi kastet opp ankeret, og kunne ta oss i land på klippene på den måten.

Det er et oppkomme på øya. Her vil vi være trygge.

Udatert føring i Trils krøniker, trolig fra 220-årene eN (ca 470 fE).


Hand er en øy i sjøen Baccatron, øst for Grandsee. Øya er en steinformasjon som reiser seg opp fra den lille sjøen og er nesten uintagelig. Den ble kolonisert av flyktninger fra Khont på 200-tallet eN en gang. Kolonien fikk navnet Tril Khaladi og ekspanderte raskt ettersom avinere, gardere og rahelere brakte Khont i kne. På grunn av plassmangel spredte kolonien seg til breddene på begge sider av sjøen, og la grunnlaget for landet Tril Khaladi, senere Tril.

Hand var hovedstad i det nye landet fram til administrasjonen ble flyttet til Peltril på slutten av 500-tallet eN (siste århundre fE). Øya fortsatte å være senter for trilsk åndsliv, og universitetet forble hovedsete for vismanns- og magikerutdannelsen. Ved Trils sammenbrudd utover 1030-tallet eN (340-tallet eE) ble Hand igjen hovedstaden. Øya falt til slutt til gardiske styrker i 1122 eN (431 eE), etter 21 års sammenhengende beleiring.


Se også: