Jordens barn, historien om

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Historien om Jordas barn.

Mens verden enda var ung, og lå og badet i lyset fra Sol og Måne, kom gudene fra Himmellandet for å se den verden de hadde skapt. Men verden var øde og tom for Jorda hadde enda ikke fått liv. Da sang Gudene over Jorda og gjorde henne fruktbar. Straks sprang det liv ut av alle huller og åpninger i hennes kropp. Det var ville skapninger uten tale, og de gjemte seg forskrekket for lyset fra Sol og Måne.

Idet Jorda var blitt fruktbar, lå Gudene med henne, og se: Et tre sprang fram fra kjødet hennes. Røttene gikk dypere enn havets bunn, stammene gikk høyere enn skyene og kronen dekket himmelen ifra horisont til horisont. Og treet bar frukt, og Jordas barn så med undring på fruktene, fordi de var det nye livet. Fra treet sprang alle verdens skoger, dyrene i havet og dyrene på land. Fra de største fruktene sprang menneskeætten og Jordas barn så at de var skapt i samme bilde som dem selv.

Da fikk Gudene øye på flokken med Jordas barn, og de spurte hvem dette var, for de så at de ikke var barn av deres sæd. Men lyset fra gudene skremte dem, og de flyktet fra gudenes åsyn. Gudene spurte seg imellom om dette var Den Mørkes barn og ville slå dem ihjel. Da trådte tre kvinner fram for Gudene og sa: De er barn av min kropp og min sjel, og slik jeg har mørke og lyse sider, slik har også mine barn. Derfor flyktet de fra deres blendende åsyn.

Gudene forstod at det var Jorda selv som talte til dem, og de bøyde seg for henne å sa: En mor har de, men hvem vil sverge dem farskap. Da trådte Den Hornede fram fra Gudenes rekker og sa: Slik jeg er hennes elsker, slik vil jeg ågså være hennes barns fader. Jeg vil gi dem tale av min munn, et hjem i mine skoger og de skal svare for meg.

Gudene sa da: La det da være slik. Slik Jordas barn er av hennes kropp og sjel, lys og mørke, skal de leve i to verdner, i Solens verden og i Underverdenen. Deres tale skal være skogens tale og de skal tale med stein og trær. Deres hjem i Solens verden skal være skogen og de skal kun svare for Skogens herre. Slik skal det være.

Dette er historien om det underjordiske folks opprinnelse.

Se også