Kandhar

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Våpen: På svart felt, en kvinne, sølv, spiddet vertikalt på et sølv spyd.

1. Kandhar-slekten

Oprinnelig sørshezisk stamme i de rahelske områdene. Kandharene holdt til i det kuperte elvelandskapet nord i Rahelbukta og tilba en guddom i form av et svart, livløst tjern før de gikk over til Anthaisme i årene etter Numenas død (691 fE). Våpenskjoldet viser til Kandhars tradisjon for menneskeofring også før de ble anthaister.

Etter Rahels samling i 198 eN (493 fE) utgjorde Kandhar en av de større fraksjonene og ble fra starten av en ledende politisk makt. I Kandhars område ble den første permanente byen bygget, og gitt navn etter stammen. Byen er Rahels hovedstad.

Kandhar var i stor grad også lendende innen anthaismen. Familien Act sprang ut av Kandhar på midten av 100-tallet eN (700-tallet fE) og la grunnlaget for Rahels største religøse dynasti.

2. Provinsen Kandhar

K.-slektens opprinnelige hjemområde i fjellene øst for den Rahelske bukt ble ved opprettelsen av nasjonen Rahel én av fem provinser i det nye landet. Provinsen administreres fra byen Sugh, ettersom Kandhar by er Rahels hovedstad.

3. Kandhar by

K. er Rahels hovedstad, og tradisjonelt også den viktigste byen i landet, selv om den sistnevnte æren etterhvert kanskje tilfaller Skilleby eller Ville d'Avignon. I tillegg er K. sentrum for den tradisjonelle Antha-tilbedelsen. Byen ligger innerst i den Rahelske bukt, og danner et naturlig midtpunkt i det gamle Rahel, ettersom alle som reiser mellom de nordlige og sørlige delene av landet må innom byen. Etter keiserdømmets eksplosive utvidelse østover er K. ikke lenger så sentral, men det er fortsatt setet for keiseren og for Antha.