Melkior

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

I druidenes legender om sin opprinnelse heter det:

Det hendte i de dager da solen skinte over de der så opp mot lyset, og regnbuen der spente over himmelen ennå var ung. Over himmelen fløy vakre store fugler, og skogene var fulle av vakre dyr.

Men en dag kom en stor fare til landet. Skyggen som på den tiden var svak som et nyfødt barn, vokste og tok for seg av de store vakre skoger for å nære seg slik at den kunne vokse. Skogene syknet hen og litt etter litt døde utkantene av de store skoger.

Kravek, skogenes, dyrenes og jegerenes gud, tok det ille opp at Skyggen ødela verdenssmeden Therwars storslåtte skaperverk, og hans egne jaktmarker. Kravek lette høyt og lavt etter en mulighet til å redde skogene sine fra undergang. Men hver gang han var borte fra en av skogene, så syknet den ennå litt mere hen.

I en av de største skogene, bodde det i disse dager en vis mann som het Melkior. Han levde av skogen og dens frukter, og han brukte alle sine krefter på å bevare skogen. En vakker morgen da Kravek hadde iført seg sin hjorte-ham for å løpe gjennom skogene, så han denne mannen som gikk fra tre til tre og stelte grener og blader. Han stoppet foran mannen og talte til ham. Mannen hoppet til da denne store, mektige kronhjorten stoppet opp ved hans side og uttalte hans navn.

"Melkior", sa Kravek, "jeg er Kravek, skogenes, dyrenes og jegerenes gud. Jeg har kommet til deg for å gi deg et meget viktig oppdrag. Som du ser så har de store skoger begynt å sykne hen, og dette bekymrer både meg og de andre Skyggeløse. Jeg har kommet for å gi deg en gudommelig oppgave. Du skal samle mange av dine menneskebrødre rundt deg, slik at dere kan verne om mine vakre skoger når jeg er på andre veier for å utføre andre oppdrag. Jeg har utpekt deg til å lede disse menneskene, og du skal bære tittelen Hierofant. Disse menn du skal lede med deg, skal du kalle druider. Dette har jeg, Kravek, skogenes, dyrenes og jegerenes gud bestemt i min store visdom. Hjelp til denne vanskelige oppgave skal du søke hos mine fagre døtre huldrene, og hos verdenssmeden Terwars underjordiske sønner tussene."

Melkior sto forvirret igjen idet den store kronhjorten forsvant inn mellom de store eiketrærne, men så fort Kravek var borte gikk han igang med å utføre sin guddommelige oppgave.

Se også