Moralske Utvalg, det

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Den øverste gruppen av prester innen anthaismen. De er, bortsett fra keiseren selv, de som står nærmest Antha. Utvalget har tradisjonelt sett bestått av seks personer, som er likt det antall stammer som Antha inviterte til å danne nasjonen Rahel. Gruppen er basert i Kandhar, og danner den innerste sirkel av hoffet rundt keiseren i Rahel. I praksis har disse enorm makt, og kan blant annet lage lover. Nye medlemmer av utvalget velges kun når et medlem dør, og det er de resterende medlemmene som velger det nye medlemmet. Antha kan imidlertid når som helst oppløse eller endre utvalget.

Gruppen har jevnlige møter for å diskutere viktige teologiske utfordringer, og for å legge til rette for folkets tro. Det har siden 600tallet vært vanlig at disse møtene har foregått på forskjellige steder i landet. Etter invasjonen av de gamle ravnarikske og avinske områdene har møtene ofte foregått i de "nye" provinsene. Mange tror dette skyldes utvalges ønske om å spre troen. De siste årene har det imidlertid vært kjent at utvalget ofte møtes på et lite vertshus nord i Radal.

Utvalgets medlemmer er ydmyke nok til å kle seg som vanlige prester, og er kjent for å utføre normale prestegjerninger når det er behov for det.