Okkultittmuren

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Det fortelles at det i 507 eN (184 fE) ble funnet et stoff ved Dre, i fjellene mellom Tril og Kush som har mystiske egenskaper. Steinen påvirker sine omgivelser på de underligste måter, og erfarne magikere vet å utnytte den til å lage magiske pergamenter, tinkturer og liknede. Steinsorten kalles okkultitt av de vise.

Trils vismenn var lenge plaget av plyndring og hærtokter fra Gardariket. De bestmte seg for å reise en mur mot barbarene, og i 576 eN (115 fE) sto muren ferdig. For sikkerhets skyld blandet de okkutitt i mørtelen. Dette resulterte i et svært besynderlig fenomen: Mens garderene og alle andre utenfra støtte på en enorm, ugjennomtrengelig mur når de reiste mot Tril, kan ikke muren en gang sees fra innsiden! En som befinner seg på Trilsk side kan uten besvær vandre over grensa og inn i nabolandet, men det er umulig å gå tilbake. Kun noen få porter gjør det mulig for reisende (og uheldige trilere) å tre inn i Tril fra nord.

Selv ikke magikerene som var med på å sette opp den utrolige muren kunne forklare fenomenet med annet enn at det "bare ble sånn". For sikkerhets skyld har folkene som bor langs grensen satt opp skilt for å hindre uvitende i å vandre for langt og bli stengt ute.


Se også: