Ravnatroende

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Ravnatroende er betegnelsen på en trosretning innen Hånden, tidligere mye utbredt i Ravnariket (derav navnet). Enkelte Ravnatroende finnes også i Eidaland, Tril og Gardariket.

Ravnatroen kom til som religiøs retning etter at Kong Transistus Soutiengorge I av Ravnariket forbød utøvelse av både Skyggen og de Skyggeløse i 148 eE (839eN) og innførte Hånden som offisiell statsreligion. Hånden hadde liten gjennomslagskraft i Ravnariket og forble i stor grad et adelsfenomen.

Ravnatroende skiller seg teologisk fra numenistene ved sitt syn på enkelte av helgenene. St. Anton tilbes ikke, i stedet tilbes hans underhelgen, St. Harv, som i Ravnariket kalles St. Arven. Likeledes fremstilles St. Numena ofte som en treenig skikkelse.

R. fikk et alvorlig skudd for baugen da pøbler brant et Kyrontempel i Furufoss i 314 eE (1005 eN) og kongen besluttet å forby Hånden å misjonere i Ravnariket (det var denne striden som førte til opprettelsen av Terra Palma) i 317 eE (1008 eN). Likevel fantes lenge en mindre, men standhaftig gruppe med Ravnatroende i Ravnariket og tilstøtende områder.

De siste årene har religionen nær forsvunnet fra Ravnariket etter at Kong Fuscus forbød all religion.