Scurque

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Våpen: På sølv felt et svart, avrevet villsvinhode, med sølv huggtenner og røde øyne og tunge.

Scurque er et len i Rahel, beliggende i skogene opp mot Calabriafjellene. Grenser mot Demûre, Vannes og Lesarmeurs i nord og Armarne i øst. S. var et av de originale områdene som inngikk i Avin, senere Avignon, nå Rahel. Ved siden av Nanterre var S. det viktigste lenet i gamle Avignon. De første storhertugene kom fra Scurque (se: Storhertugrekka). Den største byen i lenet, Sourene var hovedstad i Avignon fram til 500 eN (191 fE) da tronen ble flyttet til Ville d'Avignon.

Scurque er et tett befolket len. Da lenet var en del av Avignon preget livegenskap og fattigdom store deler av befolkningen. Adelen i Scurque, under ledelse av de Scurque ble sagt å mangle den finessen som den avinske adelen ellers var så viden kjent for. Dette skulle de etter sigende ha tatt igjen ved sin ubehøvlede dekadans fra sitt tilholdssted i "Rottereiret".

Scurque gikk i 1005 eN (314 eE) med i kongedømmet Avin. Store deler av lenet ble lagt øde og ubeboelig i 1035 (344eE) under kampene mellom trilske trollmenn og rahelske tropper. Siden har lenet vært en del av Rahel. Det har blitt slutt på det utsvevende livet i Scurque etter at Rahelske skikker begynte å fortrenge tradisjonene etter den gamle adelen.