Skillepasset

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Skillepasset er et fjellpass mellom fjellmasivene Avinfjellene og Calabriafjellene. Passet er farbart året rundt og er eneste sikre handelsvei mellom Ravnariket og Avignon. Den tidligste bebyggelsen man med sikkerhet kjenner fra skillepasset er Khont by som ble grunnlagt der av Deil Khont i 213 fN (904 fE) og som markerer skillet mellom mytisk og historisk tid i Ravnaverden (se: Verdenshistorie).

Khontiske krøniker forteller at det allerede fantes bebyggelse i passet da de kom dit. Historikerene antar at det kan ha vert ammadiere. Muligens har Skillepasset vært bebygget fra tidens begynnelse.

Khont by ble plyndret og brent av avinere, men bygget opp igjen som en handelsby under navnet Skilleby. Etter bybrannen i Skusle i Ravnariket la Hånden sitt hovedsete i her i 990 eN (299 eE) og byen vokste voldsomt. Byen ble beleiret og brent ned til grunnen av en Byrdisk leiehær og bare de sentrale prestene til Hånden og en del andre prominente borgere unnslapp til Toft.

I et forlik ved Den Khontiske Domstol i 1009 eN (318 eE) blir området S. gitt til Hånden somvederlag mot det ravnske misjonsforbudet av året før. S. blir deretter en suveren stat under hånden, kalt Terra Palma, Håndens land.


Se også: