Skyggebarn

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Skyggebarn er stygge og deformerte, men svært mektige vesener. De er i henhold til tradisjonene halvt skygge, halvt menneske. De formerer seg ved å voldta eller lure seg til sex. Moren (Uansett om hun er skyggebarnet eller ikke) føder et tilsynelatenede normalt barn som først vil oppdage sine sanne krefter i puberteten. Det gamle skyggebarnet kan bare gi sitt avkom sine sanne krefter ved å samle blod som skyggedyr om natten og la avkommet drikke dette under en passende sermoni. Om skyggebarnas oprinnelse heter det:

Skyggen tok egg fra uskyldige jomfruers mage og tok dem inn i sin mørke kropp. Eggene vokste raskt med skygge som sin eneste næring. Når Skyggen var fornøyd, lot den det som nå hadde blitt til vesener skille fra seg sammen med deler av sin essens, som den ga dem for at de skulle bli mektige. Slik ble Skyggebarna, skyggens mektigste tjenere i verden født. Skyggebarnene ble satt til å samle og lede skyggedyrene.

Det er svært få Skyggebarn. Deres liv varer mye lenger enn noe annet levende. Det sies at Skyggen gir dem besatte kvinner, så de kan føre sin avskyelige art videre. Minst et skyggebarn ble sett da Prins Transistus kjempet mot Skyggen i Radal i 147 eE (838 eN]. Skyggebarnet ble drept av Ymer Svarte. Prins Transistus krøniker beskriver skyggebarnet som et avskyelig og krokete, men seiglivet lite vesen som stinket av sine ofres blod .