Skyggeriddere

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Skyggeriddere er en krigerorden tilknyttet Skyggen. Ordenens offisielle navn er Skyggens Riddere. Ordenen ble grunnlagt av Skyggen i 47 eE (738 eN) etter at Lysets Riddere for alvor begynte å blande seg inn i Skyggeprestenes arbeide. Etter at Kong Transistus Soutiengorge forbød utøvelse både av Skyggen og de Skyggeløse i 148 eE (839 eN) gikk S. under jorda i Ravnariket, men opererte forsatt åpent i Eidaland i enda noen år. Etter dette ble det lagt ned dødsstraff for å være skyggeridder, og ordenen gikk under jorda.

I følge legendene skal ordenen ha blitt grunnlagt av en skyggetilbeder ved navn Rakke fra Radal i Ravnariket. Ved Skyggens kraft bandt han en hel opprørshær av bønder og drepte dem med dolk. Siden ble han ordinert og utvalgt til skyggeridder av den Aller Mørkeste selv.

Ordenen har til oppgave å vokte Skyggens folk og installasjoner. De blir også brukt for å kreve inn skatt og holde befolkningen nede. Ordenen er underlagt Skyggeprester.

Ordensdrakten er en svart våpenkappe med skyggekors (krysskors) i gult. Samme tegn brukes på skjoldet. Stormestere har i tillegg tegnet for det Hodeløse Dyret i gult mellom korsets øverste armer.


Se også: