St. Kneussus

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Helgen for livsnytelse og vellevenhet, tilnyttet Hånden. Kneussus er i følge Håndens bok, 1. bok, 4. kap. den første helgen skapt av Hånden etter Sta. Numena.

St. Kneussus har flere roller i Håndens kosmologi. Han er foruten Begersvingeren, også vokter over Dødsriket og kalles Portvokteren. Han er den eneste som kan bevege seg mellom de dødes og levendes rike, og besitter således alle livets mysterier. Derfor er han også kjent som Nøkkelbæreren. St. Kneussus' tegn er begeret, klubben og nøkkelen.

Tilbedelse av St. Kneussus er uhyre poppulært. Han er Håndens mest framtredende helgen, og den som oftest tar direkte kontakt med mennesker. Talløse legender (se Håndens bok, 3. bok) omhandler St. Kneussus' virke i verden. I 6. kap. står det beskrevet hvordan St. Kneussus gjorde dronningen av Calabria til verdens vakreste kvinne. Etter dette har han vært skyttshelgen for Calabria.

Et eget brorskap (se: Brorskap, St. Kneussus ) av dedikerte tilbedere har mange tilhengere og katastrofal virkning på økonomi og arbeidsmoral mange steder.

St. Kneussuss underhelgen er St. Ryulv, helgnen for jakt og friluftsliv. St. Kneussus' mothelgen er St. Lagobra, helgen for uærlighet, tyveri og hasardspill.

Historie

I 914 eN (223 eE) var store St. Kneussus templet i Skusle ferdig oppført og Håndens hovedtyngde ble dratt dit til templet brant ned i 990 en (299 eE).

St. Kneussus ble detronisert under de mystiske tildragelsene i Toft i 1000 eN (309 eE) og erstattet av St. Loup.