St. Ryulv

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

St. Ryulv er en underhelgen knyttet til St. Kneussus sitt helgenhus innenfor religionen Hånden. St. Ryulv er nevnt både i følge Håndens bok, 3. bok, 2. og 3. kap. og i Libellus, 3. bok, 2. skrift. Helgenen ble utnevnt av St. Kneussus selv, som et symbol på sunnhet og styrke. Helgenens tegn er en bue, og han regnes som jegeres skytshelgen.

St. Ryulv tilbes av tømmerhuggere, fiskere, jegere og andre med et hardt fysisk yrke. Tilhengerene bestreber seg på å holde seg i fysisk og ånderlig god form. Bevegelsen har i noen grad fellestrekk med Puristene og er ikke alltid like begeistret for utskeielsene til St. Kneussus Brorskap.

Historien om St. Ryulvs bue (Håndens bok, 3. bok, 3. kap.) har fått mange til å lete etter den sagnomsuste buen. I følge historikere med interesse for teologisk geografi mener buen ble kastet fra bredden av Grandsee in mot Armarne, og trolig landet et stykke i sør opp mot fjellene. Andre mener at buen må tolkes rent symbolsk, som et bilde på stolthet. Disse mener historien er ment å lære dem som er overlegne i kropp og sinn en lekse i ydmykhet.