Teliansk-ortodoks Hånden-tro

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

En variant av den khontisk-ortodokse Hånden-troen, grunnlagt av trileren Telius Dhark. Troen er statsreligion i Novotrilsk, og har også spredt seg til Rhubilia og Wanton.

Levesettet blant teliansk-ortodokse er preget av strenge regler og få muligheter for korporlig nytelse. Det forventes at en god telianer lever nærmest asketisk. Sentralt i troen står tanken om raserenhet. Kun individer med rent khontisk blod skal kunne unngå lidelse etter døden. Det finnes ritualer som kan gjøre en sterkt troende "ren" i denne forstand, dersom den religiøse viljen og tilstrekkelig khontisk blod er til stede.

I troen er alle andre religioner aspekter av Det Onde. Alle guder, demoner og helgner er onde avguder som speiler det opprinnelig onde, og som truer verden med kaos og undergang. De khontisk-ortodokse kan aksepteres, siden de ikke tilber noen av helgnene. Det samme gjelder Kveil (!). Men ellers er alle religioner, inkludert de fleste variantene av Hånden-tro (både de ravnatro, numenistene, hubertistene og puristene) like ille som Antha-tilbedere og andre demon-dyrkere.