Terra Palma

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Våpen: På blått felt en gull hånd med et øye i håndflaten, palmat.

Terra Palma er Håndens kirkestat plassert i Skillepasset, i fjellene mellom Ravnariket og Avignon. Håndens tilstdeværelse i området begynte allerede i 990 eN (299 eE) etter bybrannen i Skusle. Denne bebyggelsen ble brent ned i 1000 eN (309 eE).

I et forlik ved Den Khontiske Domstol i 1009 eN (318 eE) blir området gitt til Hånden som vederlag mot det ravnske misjonsforbudet av året før. Hånden besluttet å bygge opp en by kun tilegnet Hånden. Området ble deretter en suveren stat under Hånden, og ble gitt navnet Terra Palma, "Håndens land".

Terra Palma var i mange år hovedsete for numenistene, og de Khontisk-ortodokse var lite populære. Stedet fungerte også som hovedsete for de forskjellige helgnenes Helgenprester, og var tilholdssted for den til enhver tid sittende Almus Pater eller Alma Mater.

Etter Rahels invasjon og overtagelse av Avignon, opphørte Håndens virke i T., og byen heter nå nok en gang Skilleby. Rahelsk lov sier at all annen organisert religion enn Anthaisme er forbudt, og naturlig nok har helgenprestene ikke særlig stort spillerom.

Se også