Vannhalla, Baron-

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk

Våpen: Ukjent

Baron Vannhalla ble Byrds største nasjonalhelt da han returnerte til landet med gudinnen Cora i 310 eE (1002 eN.) Opptakten til historien begynte med at den byrdiske prinsen Pikkakavi gjorde opprør og tok over tronen i Byrd i årene rundt 300 eE (990 eN). Kongen rømte fra landet, etter sigende på jakt etter hornet Sarvi, et religiøst relikvium hvis krefter skulle være i stand til å gjenopprette balansen i landet. Etterhvert som kongen ikke vendte tilbake, sendte dronningen sin mest trofaste kriger, Baron Vannhalla, for å finne kongen og om mulig hornet og bringe dem tilbake til Byrd.

Baron Vannhallas følge omfattet en liten gruppe håndplukkede riddere, blandt annet Ridder Vannasussi. Følget ankom Skilleby i 997eN (306eE) for å finne Kongen. Gruppen lyktes ikke, men ble med Håndenpresteskapet til Toft under mystiske omstendigheter rett før Skilleby ble plyndret og brent ned til grunnen. I Toft åpenbaret gudinnen Cora seg for Vannhalla, og da stridighetene i Toft var over, brakte Vannhalla med seg gudinnen tilbake til Byrd.

Etter hjemkomsten ble Vannhalla en feiret helt, og giftet seg med prinsessen og ble derved kronet til Kong Vannhalla I av Byrd.

Se også: