Forskjell mellom versjoner av «Alveslag»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
Alveslag er en betegnelse fra [[Eidaland]] og [[Ravnariket]] på en sykdom der den syke mister førlighet og talebruk for en kortere eller lenger periode. Pasienten vil verken kunne tolke tale eller selv kunne si noe (men vil av og til kunne komunisere med tegnspråk eller skrift) og vil ha delvise lammelser og svimmelhet. Pasienten kan bare leges med hvile og trening hvis sykdomen er naturlig, ved magi hvis den skyldes forbannelser eller alver.
+
Alveslag er en betegnelse fra [[Eidaland]] og [[Ravnariket]] på en sykdom der den syke mister førlighet og talebruk for en kortere eller lengre periode. Pasienten vil verken kunne tolke tale eller selv kunne si noe (men vil i enkelte tilfeller kunne kommunisere med tegnspråk eller skrift) og vil ha delvise lammelser og svimmelhet. Pasienten kan bare leges med hvile og trening hvis sykdomen er naturlig, ved magi hvis den skyldes forbannelser eller alver.
  
 
==Se også==
 
==Se også==
 
*[[Alvevåpen]]
 
*[[Alvevåpen]]

Revisjonen fra 7. des. 2006 kl. 18:59

Alveslag er en betegnelse fra Eidaland og Ravnariket på en sykdom der den syke mister førlighet og talebruk for en kortere eller lengre periode. Pasienten vil verken kunne tolke tale eller selv kunne si noe (men vil i enkelte tilfeller kunne kommunisere med tegnspråk eller skrift) og vil ha delvise lammelser og svimmelhet. Pasienten kan bare leges med hvile og trening hvis sykdomen er naturlig, ved magi hvis den skyldes forbannelser eller alver.

Se også