Forskjell mellom versjoner av «Ammas»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
 
(3 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
I følge tradisjonen en av de fire største khontiske byene. Den trilske historikeren Siralia Galma lanserte i 614 aN (77 fE) sin teori om at A. lå omtrent der [[Phoraballi]] ligger.
+
Ammas var i følge tradisjonen en av de fire største [[Khont|khontiske]] byene. Beliggenheten er i dag ukjent, men den [[Tril|trilske]] historikeren [[Galma, Siralia|Siralia Galma]] lanserte i 614 aN (77 fE) en teori om at Ammas skal ha ligget omtrent der [[Phoraballi]] ligger .
  
A. var khonternes viktigste handelsby, og er, bortsett fra [[Khont by]], den mest omtalte khontiske bosetningen. Handel som ikke reguleres av laugvirksomhet blir fortsatt kalt ''ammasinsk handel'' i store deler av verden.
+
Ammas var khonternes viktigste handelsby, og er, bortsett fra [[Khont by]], den mest omtalte khontiske bosetningen. Handel som ikke reguleres av laugvirksomhet blir fortsatt kalt ''ammasinsk handel'' i store deler av verden.
 +
 
 +
[[Kategori:Steder]]

Nåværende revisjon fra 22. jul. 2010 kl. 13:46

Ammas var i følge tradisjonen en av de fire største khontiske byene. Beliggenheten er i dag ukjent, men den trilske historikeren Siralia Galma lanserte i 614 aN (77 fE) en teori om at Ammas skal ha ligget omtrent der Phoraballi ligger nå.

Ammas var khonternes viktigste handelsby, og er, bortsett fra Khont by, den mest omtalte khontiske bosetningen. Handel som ikke reguleres av laugvirksomhet blir fortsatt kalt ammasinsk handel i store deler av verden.