Forskjell mellom versjoner av «Ammas»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
Ammas er i følge tradisjonen en av de fire største khontiske byene. Beliggenheten er i dag ukjent, men den trilske historikeren Siralia Galma lanserte i 614 aN (77 fE) en teori om at Ammas skal ha ligget omtrent der [[Phoraballi]] ligger nå.
+
Ammas er i følge tradisjonen en av de fire største [[Khont|khontiske]] byene. Beliggenheten er i dag ukjent, men den [[Tril|trilske]] historikeren [[Siralia Galma]] lanserte i 614 aN (77 fE) en teori om at Ammas skal ha ligget omtrent der [[Phoraballi]] ligger nå.
  
A. var khonternes viktigste handelsby, og er, bortsett fra [[Khont by]], den mest omtalte khontiske bosetningen. Handel som ikke reguleres av laugvirksomhet blir fortsatt kalt ''ammasinsk handel'' i store deler av verden.
+
Ammas var khonternes viktigste handelsby, og er, bortsett fra [[Khont by]], den mest omtalte khontiske bosetningen. Handel som ikke reguleres av laugvirksomhet blir fortsatt kalt ''ammasinsk handel'' i store deler av verden.

Revisjonen fra 7. des. 2006 kl. 19:03

Ammas er i følge tradisjonen en av de fire største khontiske byene. Beliggenheten er i dag ukjent, men den trilske historikeren Siralia Galma lanserte i 614 aN (77 fE) en teori om at Ammas skal ha ligget omtrent der Phoraballi ligger nå.

Ammas var khonternes viktigste handelsby, og er, bortsett fra Khont by, den mest omtalte khontiske bosetningen. Handel som ikke reguleres av laugvirksomhet blir fortsatt kalt ammasinsk handel i store deler av verden.