Forskjell mellom versjoner av «Antha»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
(10 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Demonen Antha stammer fra kashárkushittiske områder i [[Eisbachfjellene]]. Her blir Antha delvis fortsatt dyrket under navnet [[Arental]]. Antha fulgte [[Khont|khonterene]] til landene i vest, men ble fordrevet av dem ved to anledninger i årene rundt [[Numena, Sta.|Sta. Numenas]] død (ca 700 fE). Antha samlet rundt seg de stammene som holdt til vest for Avin- og Calabriafjellene, og ble tilbedt av disse.
+
[[Bilde:antharune-militar.jpg|thumb|Antha-runen, militær og tradisjonell versjon]]
  
I mange år ble Antha sett på som en slags parasitt på [[Skyggen]] i [[Ravnariket]] og [[Eidaland]]. En gang i løpet av 800-tallet eN (100-tallet eE) ble demonen fanget i Dødsriket av portvokteren [[St. Kneussus]], og han ble ikke sett igjen på nesten tre hundre år. I år 1000 eN (409 eE) kom imidlertid demonen seg ut av fangenskapet igjen. Hans tilhengerskare hadde spredt seg til alle deler av verden, og i demonens fravær fått utallige nye aspekter. Og da [[Rahel]] og Gardariket, ansporet av Anthas gjenkomst, erobret sine gamle fiender, ble Antha bare enda mektigere.
+
Demonen Antha stammer fra kasharkushittiske områder i [[Eisbachfjellene]]. Her blir Antha delvis fortsatt dyrket under navnet [[Arental]]. Antha fulgte [[Khont|khonterne]] til landene i vest, men ble fordrevet av dem ved to anledninger i årene rundt [[St. Numena]]s død (ca 700 fE). Antha samlet rundt seg de stammene som holdt til vest for Avin- og Calabriafjellene, og ble tilbedt av disse.
  
Antha går under flere navn, bla. a. [[Kraken]], Den Røde og Arental.
+
I mange år ble Antha sett på som en slags parasitt på [[Skyggen]] i [[Ravnariket]] og [[Eidaland]]. En gang i løpet av 800-tallet eN (100-tallet eE) ble demonen fanget i Dødsriket av portvokteren [[St. Kneussus]], og han ble ikke sett igjen på nesten tre hundre år. I år 1000 eN (409 eE) kom imidlertid demonen seg ut av fangenskapet igjen. Hans tilhengerskare hadde spredt seg til alle deler av verden, og i demonens fravær fått utallige nye aspekter. Og da [[Rahel]] og Gardariket, ansporet av Anthas gjenkomst, erobret sine gamle fiender, ble Antha enda mektigere.
 +
 
 +
I 1182 eN ble Antha opphøyet til Håndens Hovedhelgen.
 +
 
 +
Antha går under flere navn, bla. a. [[Kraken]], Den Røde og [[Arental]].
  
 
==Se også==
 
==Se også==
*[[anthaisme]]
+
*[[Anthaisme]]
*[[Kashárer]]
+
*[[Kasharer]]
*[[Kashárkush]]
+
*[[Kasharkush]]
*[[Kashárkushitter]]
+
*[[Kasharkushitter]]
 
*[[Khont]]
 
*[[Khont]]
 
*[[Kush]]
 
*[[Kush]]
 
*[[Tenetal]]
 
*[[Tenetal]]
 +
*[[Anthas Løver]]
 +
*[[Rahelsk numenisme]]
  
 +
[[Kategori:Religion]]
 
[[Kategori:Demoner]]
 
[[Kategori:Demoner]]

Nåværende revisjon fra 1. okt. 2010 kl. 10:24

Antha-runen, militær og tradisjonell versjon

Demonen Antha stammer fra kasharkushittiske områder i Eisbachfjellene. Her blir Antha delvis fortsatt dyrket under navnet Arental. Antha fulgte khonterne til landene i vest, men ble fordrevet av dem ved to anledninger i årene rundt St. Numenas død (ca 700 fE). Antha samlet rundt seg de stammene som holdt til vest for Avin- og Calabriafjellene, og ble tilbedt av disse.

I mange år ble Antha sett på som en slags parasitt på Skyggen i Ravnariket og Eidaland. En gang i løpet av 800-tallet eN (100-tallet eE) ble demonen fanget i Dødsriket av portvokteren St. Kneussus, og han ble ikke sett igjen på nesten tre hundre år. I år 1000 eN (409 eE) kom imidlertid demonen seg ut av fangenskapet igjen. Hans tilhengerskare hadde spredt seg til alle deler av verden, og i demonens fravær fått utallige nye aspekter. Og da Rahel og Gardariket, ansporet av Anthas gjenkomst, erobret sine gamle fiender, ble Antha enda mektigere.

I 1182 eN ble Antha opphøyet til Håndens Hovedhelgen.

Antha går under flere navn, bla. a. Kraken, Den Røde og Arental.

Se også