Forskjell mellom versjoner av «Ara»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
Linje 1: Linje 1:
A. er en gudinneskikkelse knyttet til de Skyggeløses gudepanteon. Hun er krigsgudinne, gudinne for forsvar, lederskap, rettferdighet og sannhet. Hun blir vanligvis tilbedt av vektere og soldater i forsvar. Sammen med Krigsguden [[Arven]] symboliserer hun troskap og samhold.
+
Ara er en gudinneskikkelse knyttet til de Skyggeløses gudepanteon. Hun er krigsgudinne, gudinne for forsvar, lederskap, rettferdighet og sannhet. Hun blir vanligvis tilbedt av vektere og soldater i forsvar. Sammen med Krigsguden [[Arven]] symboliserer hun troskap og samhold.
  
I henhold til legendene var A. en ulvetispe som mistet alle sine valper til [[Skyggen]]. Hun møtte så Arven og slo seg sammen med ham. Dette båndet på tvers av artene gav henne selvinsikt til å kaste sin skygge og tre inn blandt de Skyggeløse.
+
I henhold til legendene var Ara en ulvetispe som mistet alle sine valper til [[Skyggen]]. Hun møtte så Arven og slo seg sammen med ham. Dette båndet på tvers av artene gav henne selvinsikt til å kaste sin skygge og tre inn blandt de Skyggeløse.
  
A. blir i skrifter og statuer fremstilt som en ulvetispe, ofte ved Arvens side. Ofringer til A. gies i form av brennoffer av våpen og hjertet av farlige dyr som ulv og bjørn. Vektere og andre tilbedere vil ofte bære ulvetenner/klør som en amulett for A.s beskyttelse. Skjold med ulvemotiver er også populære blandt vekterstyrker i Ravnariket og Eidaland.
+
Ara blir i skrifter og statuer fremstilt som en ulvetispe, ofte ved Arvens side. Ofringer til Ara gies i form av brennoffer av våpen og hjertet av farlige dyr som ulv og bjørn. Vektere og andre tilbedere vil ofte bære ulvetenner/klør som en amulett for hennes beskyttelse. Skjold med ulvemotiver er også populære blandt vekterstyrker i [[Ravnariket]] og [[Eidaland]].
  
 
==Se også==
 
==Se også==
 
*[[Skyggeløse]]
 
*[[Skyggeløse]]
 
*[[Skyggen]]
 
*[[Skyggen]]

Revisjonen fra 7. des. 2006 kl. 23:10

Ara er en gudinneskikkelse knyttet til de Skyggeløses gudepanteon. Hun er krigsgudinne, gudinne for forsvar, lederskap, rettferdighet og sannhet. Hun blir vanligvis tilbedt av vektere og soldater i forsvar. Sammen med Krigsguden Arven symboliserer hun troskap og samhold.

I henhold til legendene var Ara en ulvetispe som mistet alle sine valper til Skyggen. Hun møtte så Arven og slo seg sammen med ham. Dette båndet på tvers av artene gav henne selvinsikt til å kaste sin skygge og tre inn blandt de Skyggeløse.

Ara blir i skrifter og statuer fremstilt som en ulvetispe, ofte ved Arvens side. Ofringer til Ara gies i form av brennoffer av våpen og hjertet av farlige dyr som ulv og bjørn. Vektere og andre tilbedere vil ofte bære ulvetenner/klør som en amulett for hennes beskyttelse. Skjold med ulvemotiver er også populære blandt vekterstyrker i Ravnariket og Eidaland.

Se også