Forskjell mellom versjoner av «Arven»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
Linje 1: Linje 1:
Krigsgud tilknuttet de Skyggeløses panteon. A. er gud for styrke, mot og offervilje, og blir tilbedt av krigere og soldater. Sammen med krigsgudinnen [[Ara]] symboliserer han lojalitet og samhold. Ofre til A. er i form av brannofre av våpen og (i mindre siviliserte samfunn) krigsfanger. Det er vanlig å ofre en del av krigsbytte etter en krig til A. De fleste hærtog vil ha en egen Arvenprest, ofte en ridder fra [[Arvens brødre]] med seg i strid.
+
Krigsgud tilknyttet de [[Skyggeløse]]s panteon. Arven er gud for styrke, mot og offervilje, og blir tilbedt av krigere og soldater. Sammen med krigsgudinnen [[Ara]] symboliserer han lojalitet og samhold. Ofre til Arven er i form av brannofre av våpen og (i mindre siviliserte samfunn) krigsfanger. Det er vanlig å ofre en del av krigsbytte etter en krig til Arven. De fleste hærtog vil ha en egen Arvenprest med seg i strid, ofte en ridder fra [[Arvens brødre]].
  
I følge legendene var Arven en fredselskende mann som så at han måtte ofre seg for at andre skulle kunne leve i fred. Slik kastet han sin skygge og ble De Skyggeløses første kriger. Mange legender knytter seg til hvordan A. overvant det første [[Skyggedyr]] og hvordan han vant øksa Skyggebiter.
+
I følge legendene var Arven en fredselskende mann som så at han måtte ofre seg for at andre skulle kunne leve i fred. Slik kastet han sin skygge og ble De Skyggeløses første kriger. Mange legender knytter seg til hvordan Arven overvant det første [[Skyggedyr]] og hvordan han vant øksa [[Skyggebiter]].
  
A. fremstår som stor kraftig mannsskikkelse med øks og (tidvis) rustning. A. dyrkelsen er utbredt og ledende teologer innenfor [[Hånden]] mener Arven og Håndens St. Harv er den samme. Soldater og krigere bærer ofte en liten øks om halsen som lykkeamulett.
+
Arven fremstår som en stor kraftig mannsskikkelse med øks, og i noen tilfeller rustning. Arvendyrkelsen er utbredt og ledende teologer innenfor [[Hånden]] mener Arven og Håndens [[St. Harv]] er den samme. Soldater og krigere bærer ofte en liten øks om halsen som lykkeamulett.
  
 
==Se også:==
 
==Se også:==

Revisjonen fra 7. des. 2006 kl. 23:48

Krigsgud tilknyttet de Skyggeløses panteon. Arven er gud for styrke, mot og offervilje, og blir tilbedt av krigere og soldater. Sammen med krigsgudinnen Ara symboliserer han lojalitet og samhold. Ofre til Arven er i form av brannofre av våpen og (i mindre siviliserte samfunn) krigsfanger. Det er vanlig å ofre en del av krigsbytte etter en krig til Arven. De fleste hærtog vil ha en egen Arvenprest med seg i strid, ofte en ridder fra Arvens brødre.

I følge legendene var Arven en fredselskende mann som så at han måtte ofre seg for at andre skulle kunne leve i fred. Slik kastet han sin skygge og ble De Skyggeløses første kriger. Mange legender knytter seg til hvordan Arven overvant det første Skyggedyr og hvordan han vant øksa Skyggebiter.

Arven fremstår som en stor kraftig mannsskikkelse med øks, og i noen tilfeller rustning. Arvendyrkelsen er utbredt og ledende teologer innenfor Hånden mener Arven og Håndens St. Harv er den samme. Soldater og krigere bærer ofte en liten øks om halsen som lykkeamulett.

Se også: