Forskjell mellom versjoner av «Avai»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
Khontisk/ammadisk betegnelse på folk av blandet herkomst. Ordet ava (flert: avai) er khontisk og betyr "kjøter" eller "uren". Utrykket ble brukt om barn av blannede ekteskap, enten mellom khontere og ammadiere, eller mellom en av disse og folk fra de lokale stammene vest og sør for [[Tårehavet]].
+
Khontisk/ammadisk betegnelse på folk av blandet herkomst. Ordet ava (flert: avai) er khontisk og betyr "kjøter" eller "uren". Utrykket ble brukt om barn av blandede ekteskap, enten mellom khontere og ammadiere, eller mellom en av disse og folk fra de lokale stammene vest og sør for [[Tårehavet]].
  
A. ble etterhvert ganske mange, og dannet i 200 eN en egen stat (se: [[Ruhg, Tinget i]]), kalt [[Avin]] ("ava'enes land"). Avin ble en vesentlig bidragsyter til Khonts endelige fall.
+
Avaiene ble etterhvert ganske mange, og dannet i 200 eN en egen stat (se: [[Ruhg, Tinget i]]), kalt [[Avin]] ("ava'enes land"). Avin ble en vesentlig bidragsyter til Khonts endelige fall.

Revisjonen fra 16. mai 2008 kl. 15:12

Khontisk/ammadisk betegnelse på folk av blandet herkomst. Ordet ava (flert: avai) er khontisk og betyr "kjøter" eller "uren". Utrykket ble brukt om barn av blandede ekteskap, enten mellom khontere og ammadiere, eller mellom en av disse og folk fra de lokale stammene vest og sør for Tårehavet.

Avaiene ble etterhvert ganske mange, og dannet i 200 eN en egen stat (se: Ruhg, Tinget i), kalt Avin ("ava'enes land"). Avin ble en vesentlig bidragsyter til Khonts endelige fall.