Forskjell mellom versjoner av «Balleråte»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
m (BallerÃ¥te flyttet til Balleråte: Retting av oppdateringsfeil)
 
Linje 1: Linje 1:
Balleråte er en kjent og fryktet kjønsykdom. Sykdommen forekommer mest i avinske og tilstøtende områder. Den arter seg ved at at den syke får ett akutt pungbrokk hvorpå skinnet rundt de betente testiklene revner og pasienten dør av blødninger under fryktlige smerter. Kun menn utvikler siste stadium, men kvinner kan være bærere. Balleråte har lang inkubasjonstid og er vanskerlig å oppdage før sluttstadiet setter inn. Sykdommen kan kureres med [[hestebær]], men når sluttstadiet setter inn kan pasienten bare reddes ved kastrering med glødende redskap.
+
Balleråte er en kjent og fryktet kjønnssykdom. Sykdommen forekommer mest i [[avin]]ske og tilstøtende områder. Den arter seg ved at at den syke får et akutt pungbrokk hvorpå skinnet rundt de betente testiklene revner og pasienten dør av blødninger under fryktlige smerter. Kun menn utvikler siste stadium, men kvinner kan være bærere. Balleråte har lang inkubasjonstid og er vanskelig å oppdage før sluttstadiet setter inn. Sykdommen kan kureres med [[hestebær]], men når sluttstadiet setter inn kan pasienten bare reddes ved kastrering med glødende redskap.
  
 
+
==Se også==
Se også:
 
 
*[[Samarisk brann]]
 
*[[Samarisk brann]]
 
*[[Urter]]
 
*[[Urter]]
 +
 +
[[Kategori:Legevitenskap]]

Nåværende revisjon fra 19. mai 2008 kl. 14:46

Balleråte er en kjent og fryktet kjønnssykdom. Sykdommen forekommer mest i avinske og tilstøtende områder. Den arter seg ved at at den syke får et akutt pungbrokk hvorpå skinnet rundt de betente testiklene revner og pasienten dør av blødninger under fryktlige smerter. Kun menn utvikler siste stadium, men kvinner kan være bærere. Balleråte har lang inkubasjonstid og er vanskelig å oppdage før sluttstadiet setter inn. Sykdommen kan kureres med hestebær, men når sluttstadiet setter inn kan pasienten bare reddes ved kastrering med glødende redskap.

Se også