Forskjell mellom versjoner av «Brorskap, St. Kneussus»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
(Én mellomliggende revisjon av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
Brorskap innenfor [[Hånden]] dedikert til helgenen [[St. Kneussus]]. Brorskapet oppsto i [[Scurque]] i I 752 [[eN]] (61 [[eE]]) og ble øyeblikkelig populært. I det neste halve århundret under den [[Avinsk-kushittiske krig]] var St. Kneussus Brorskap med på å holde moralen i folket oppe og fikk en enorm oppslutning.
+
Brorskap innenfor [[Hånden]] dedikert til helgenen [[St. Kneussus]]. Brorskapet oppsto i [[Scurque]] i I 752 [[eN]] (61 [[eE]]) og ble øyeblikkelig populært. I det neste halve århundret under den [[Avinsk-kushittiske krig]] var B. med på å holde moralen i folket oppe og fikk en enorm oppslutning.
  
St. Kneussus Brorskap er et løslig organisert forbund uten sentral ledelse. Deres formål er å feire livet i alle sine former, og da særlig fyll og hor. Ropet "'''For St. Kneussus, for brorskapet!'''" er St. Kneussus Brorskaps kjennetegn, og brorskapet er åpne for alle.
+
B. er et løselig organisert forbund uten sentral ledelse. Deres formål er å feire livet i alle sine former, og da særlig fyll og hor. Ropet "'''For St. Kneussus, for brorskapet!'''" er brorskapets kjennetegn, og brorskapet er åpent for alle.
  
St. Kneussus Brorskap hevder med støtte i Libellus, 2. bok, 4. skrift at å gå på fylla er en hellig handling, og må utføres med den sakrale verdighet og grundighet som sømmer seg en sann håndentilbeder. Dunklere rykter skal ha det til at det foregår andre og mørkere gjerninger i nattens mulm og mørke, men dette tar St. Kneussus Brorskaps medlemer som propaganda satt ut av [[purister]]. og andre teologiske motstandere.
+
B. hevder med støtte i Libellus, 2. bok, 4. skrift at å gå på fylla er en hellig handling, og må utføres med den sakrale verdighet og grundighet som sømmer seg en sann Hånden-tilbeder. Dunklere rykter skal ha det til at det foregår andre og mørkere gjerninger i nattens mulm og mørke, men dette tar B.s medlemmer som propaganda satt ut av [[purister]] og andre teologiske motstandere.
  
Grevene av Scurque er St. Kneussus Brorskaps beskyttere.
+
Grevene av Scurque er brorskapets beskyttere.
  
 
[[Kategori:Religion]]
 
[[Kategori:Religion]]

Nåværende revisjon fra 28. aug. 2017 kl. 07:33

Brorskap innenfor Hånden dedikert til helgenen St. Kneussus. Brorskapet oppsto i Scurque i I 752 eN (61 eE) og ble øyeblikkelig populært. I det neste halve århundret under den Avinsk-kushittiske krig var B. med på å holde moralen i folket oppe og fikk en enorm oppslutning.

B. er et løselig organisert forbund uten sentral ledelse. Deres formål er å feire livet i alle sine former, og da særlig fyll og hor. Ropet "For St. Kneussus, for brorskapet!" er brorskapets kjennetegn, og brorskapet er åpent for alle.

B. hevder med støtte i Libellus, 2. bok, 4. skrift at å gå på fylla er en hellig handling, og må utføres med den sakrale verdighet og grundighet som sømmer seg en sann Hånden-tilbeder. Dunklere rykter skal ha det til at det foregår andre og mørkere gjerninger i nattens mulm og mørke, men dette tar B.s medlemmer som propaganda satt ut av purister og andre teologiske motstandere.

Grevene av Scurque er brorskapets beskyttere.