Forskjell mellom versjoner av «Brorskap, St. Kneussus»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
Linje 1: Linje 1:
Brorskap innenfor [[Hånden]] dedikert til helgenen [[St. Kneussus]]. Brorskapet oppsto i [[Scurque]] i I 752 [[eN]] (61 [[eE]]) og ble øyeblikkelig populært. I det neste halve århundret under den [[Avinsk-kushittiske krig]] var St. Kneussus Brorskap med på å holde moralen i folket oppe og fikk en enorm oppslutning.
+
Brorskap innenfor [[Hånden]] dedikert til helgenen [[St. Kneussus]]. Brorskapet oppsto i [[Scurque]] i I 752 [[eN]] (61 [[eE]]) og ble øyeblikkelig populært. I det neste halve århundret under den [[Avinsk-kushittiske krig]] var B. med på å holde moralen i folket oppe og fikk en enorm oppslutning.
  
St. Kneussus Brorskap er et løselig organisert forbund uten sentral ledelse. Deres formål er å feire livet i alle sine former, og da særlig fyll og hor. Ropet "'''For St. Kneussus, for brorskapet!'''" er St. Kneussus Brorskaps kjennetegn, og brorskapet er åpent for alle.
+
B. er et løselig organisert forbund uten sentral ledelse. Deres formål er å feire livet i alle sine former, og da særlig fyll og hor. Ropet "'''For St. Kneussus, for brorskapet!'''" er brorskapets kjennetegn, og brorskapet er åpent for alle.
  
St. Kneussus Brorskap hevder med støtte i Libellus, 2. bok, 4. skrift at å gå på fylla er en hellig handling, og må utføres med den sakrale verdighet og grundighet som sømmer seg en sann Hånden-tilbeder. Dunklere rykter skal ha det til at det foregår andre og mørkere gjerninger i nattens mulm og mørke, men dette tar St. Kneussus Brorskaps medlemmer som propaganda satt ut av [[purister]] og andre teologiske motstandere.
+
B. hevder med støtte i Libellus, 2. bok, 4. skrift at å gå på fylla er en hellig handling, og må utføres med den sakrale verdighet og grundighet som sømmer seg en sann Hånden-tilbeder. Dunklere rykter skal ha det til at det foregår andre og mørkere gjerninger i nattens mulm og mørke, men dette tar B.s medlemmer som propaganda satt ut av [[purister]] og andre teologiske motstandere.
  
Grevene av Scurque er St. Kneussus Brorskaps beskyttere.
+
Grevene av Scurque er brorskapets beskyttere.
  
 
[[Kategori:Religion]]
 
[[Kategori:Religion]]

Nåværende revisjon fra 28. aug. 2017 kl. 07:33

Brorskap innenfor Hånden dedikert til helgenen St. Kneussus. Brorskapet oppsto i Scurque i I 752 eN (61 eE) og ble øyeblikkelig populært. I det neste halve århundret under den Avinsk-kushittiske krig var B. med på å holde moralen i folket oppe og fikk en enorm oppslutning.

B. er et løselig organisert forbund uten sentral ledelse. Deres formål er å feire livet i alle sine former, og da særlig fyll og hor. Ropet "For St. Kneussus, for brorskapet!" er brorskapets kjennetegn, og brorskapet er åpent for alle.

B. hevder med støtte i Libellus, 2. bok, 4. skrift at å gå på fylla er en hellig handling, og må utføres med den sakrale verdighet og grundighet som sømmer seg en sann Hånden-tilbeder. Dunklere rykter skal ha det til at det foregår andre og mørkere gjerninger i nattens mulm og mørke, men dette tar B.s medlemmer som propaganda satt ut av purister og andre teologiske motstandere.

Grevene av Scurque er brorskapets beskyttere.