DeSpell, Luciano

Fra EC
Revisjon per 9. feb. 2010 kl. 16:27 av Staalej (diskusjon | bidrag)
Hopp til: navigasjon, søk

(født omkring 120 eE (810 eN), dødsår ukjent)

Trollmann, etter sigende fra Kush (skjønt navnet er avinsk) som tjenenstegjorde under kong Transitus I Soutiengore som hoffmagiker og rådgiver. deSpell var i følge kongens memoarer alltid kledd i blått, og i Ravnariket går han igjen som "Trollmann Blå" eller "Store Blå" i eventyr og sagn. Etter kongens død studerte han ved Universitetet på Hand, og var med på å legge grunnlaget for Skolemagi. deSpell skrev en rekke verker, hvorav De Principa Magica er den mest kjente i magikretser, og brakte ham på kant med de øvrige skolemagikerne. Etter bruddet med Hand dro deSpell på en omfattende reise i øst i jakten på en måte å framstille gull. I magikerkretser er deSpell mest omtalt som Lucianus.

Han har reist over store deler av verden, men har sin hovedbase i Nordsal i Ravnariket. Han har hatt flere asistenter, blandt dem Felix Lumaphobos som fulgte ham i Kush. Blant hans mer kjente verker er foruten De Principa Magica også Historia Mundi (se: Appendix I, Verdenshistorie), den provokative Ad Potestas Teofanii (se: Teofani under Appendix IV), Anatomica, De Regina Plantea, Ad habitus faiiridæ og en serie brev fra breveksling med den rahelske vismannen og demonologen Rathna Nahatna Hada. Det finnes også flere verker basert på hans forelesninger ved Hand.

deSpell reiser i stor grad inkognito, og sporene etter ham er ofte uklare. Sporene ser ut til å forsvinne på 360-tallet eE (1050-tallet eN) i Ravnariket.