Forskjell mellom versjoner av «Gardariket»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
m
Linje 6: Linje 6:
  
 
==Geografi==
 
==Geografi==
Mesteparten av Gardarikets nordøstlige del er dekket av enorme barskoger, og langt de fleste av innbyggerne der lever i byer i trærne. Mot vest strekker Gråfjellene seg, og i de bratte områdene rundt [[Gardapasset]] er det ødemark. I Gråfjellene lever et av Gardarikets mest kjente rovdyr, snøløvene (beslektet med [[Rahelsk katt]]), som har skylden for mangt et dødsfall i Gardapasset gjennom tidene.
+
Mesteparten av Gardarikets nordøstlige del er dekket av enorme barskoger, og langt de fleste av innbyggerne der lever i byer i trærne. Mot vest strekker Gråfjellene seg, og i de bratte områdene rundt [[Gardapasset]] er det ødemark. I Gråfjellene lever et av Gardarikets mest kjente rovdyr, [[snøløve]]ne (beslektet med [[Rahelsk katt]]), som har skylden for mangt et dødsfall i Gardapasset gjennom tidene.
  
 
I Gardariket forekommer en grønn halvedelsten, såkalte "drageskjell". Den inneste bymuren rundt hovedstaden er dekket av denne.
 
I Gardariket forekommer en grønn halvedelsten, såkalte "drageskjell". Den inneste bymuren rundt hovedstaden er dekket av denne.

Revisjonen fra 12. jan. 2010 kl. 19:48

Våpen: På sølv felt en oppslått, tohodet drage.

Land med ujevn styreform øst for Gråfjellene og nord for Okkultittmuren, sentrert i de dype skogene ved elva Hestuin. Navnet Gardariket brukes i Ravanriket, Eidaland og Byrd. Landet blir kaldt Gardia av garderne selv, Gardija av trilere og kushitter. Gardariket er et av de største land i Ravnaverdenen, og ett av de minst kjente. Mot nord grenser det i følge Salgawash-Sjøfareren mot et ensomt isøde, kun befolket av mer eller mindre ukjente barbarstammer og eventyrskikkelser.

De gardiske herskere kommer til makten gjennom prinsippet "den sterkestes rett". Hver hersker, mannlig eller kvinnelig, får et uvisst antall barn med ulike maker. Hvert barn fødes, og sendes så hjem med sin ikke-herskende forelder, for så å vokse opp på dennes hjemsted (man får kun ett barn med hver make, tvillinger unntatt). Når den regjerende hersker i Gardariket så føler at det er på tide å utnevne sin etterfølger, evt. dør, budsendes alle barna, og en alles kamp mot alle (med alle midler tilatt) følger. Det av barna som alene overlever, er Gardarikets neste hersker. Det vil dermed si at det er svært viktig for de gardiske herskerætlinger å være både modige, snartenkte og listige - foruten skruppelløse og i besittelse av meget gode rådgivere. Slik har det gardiske herskersystem fungert siden Vladimir den Grusomme, som egenhendig drepte 7 brødre og 4 søstre fordi han nektet å dele tronen med dem.

Geografi

Mesteparten av Gardarikets nordøstlige del er dekket av enorme barskoger, og langt de fleste av innbyggerne der lever i byer i trærne. Mot vest strekker Gråfjellene seg, og i de bratte områdene rundt Gardapasset er det ødemark. I Gråfjellene lever et av Gardarikets mest kjente rovdyr, snøløvene (beslektet med Rahelsk katt), som har skylden for mangt et dødsfall i Gardapasset gjennom tidene.

I Gardariket forekommer en grønn halvedelsten, såkalte "drageskjell". Den inneste bymuren rundt hovedstaden er dekket av denne.

Det hevdes fra flere pålitelige kilder at det i de gardiske fjell fremdeles lever drager. Dragen i Gardarikets våpen henspiller på disse. Dragen i fjellene, en av verdens underverker, skal befinne seg i Gardariket.

Historie

Hovedstad fra dannelsen til oppgjørene etter slaget ved Eigatun i begynnelsen av 690-årene eN var Ogash. Under tumultene og lederstriden som fulgte Boijvonn-klanens fall ble byen brent ned. Byen ble bygget opp igjen under navnet Zalamir (Askebyen), og er Gardarikets største by, omgitt av tredobble murer.

I tiden rundt årtusenskiftet eN (rundt 300 eE) var det herskerinne Dragomir som regjerte. Dragomir var en stolt, stridbar og populær høvding med 6 barn, og Gardariket er spådd en strålende framtid.