Forskjell mellom versjoner av «Harek av Khont»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
(New page: (378 - 441 eN (317 - 250 fE)). Prest og evangelist innenfor Hånden. Harek av Khont ble født i Khont by det året den falt, og foreldreløs ble han tatt vare på av flykninger...)
 
 
Linje 4: Linje 4:
  
 
Harek kalte seg selv Harek av Khont, men var i Tril kjent som ''Harek Chonticus'' eller som ''Harek Evangelicus'' på grunn av sitt virke.
 
Harek kalte seg selv Harek av Khont, men var i Tril kjent som ''Harek Chonticus'' eller som ''Harek Evangelicus'' på grunn av sitt virke.
 +
 +
[[Kategori: Personer]]

Nåværende revisjon fra 9. feb. 2010 kl. 17:19

(378 - 441 eN (317 - 250 fE)). Prest og evangelist innenfor Hånden. Harek av Khont ble født i Khont by det året den falt, og foreldreløs ble han tatt vare på av flykninger og brakt til Tril. Der virket han som Håndenprest. Harek satte seg fore å samle de mange muntlige historiene om Hånden, slik at det ikke skulle gå tapt ettersom eldre khontere falt fra. Med dette mål for øyet reiste han rundt i de gamle khontiske områdene, Tril, Ammadia og Avin for å samle den gamle lærdommen fra sitt falne folk.

I 416 eN (275 fE) var samlingen og redigeringen klar. I sin trilske oversettelse heter verket De Libra Palma og er kjent som Håndens bok i resten av verden.

Harek kalte seg selv Harek av Khont, men var i Tril kjent som Harek Chonticus eller som Harek Evangelicus på grunn av sitt virke.