Itill

Fra EC
Revisjon per 11. feb. 2010 kl. 00:47 av Staalej (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Guddom tilhørende de Skyggeløses panteon. Itill er gudinne for lys, og er den som hver kveld flyr over himmelen på sine vidunderlig fargede vinger og tenner stjernene. Itill avbildes som en vakker, lys kvinne med vinger som en sommerfugl, smidd av verdessmeden Terwar.

Itill er gudinnen for både anger og håp og tilbes av Druider og bønder. Sermoniene holdes ved solnedgang, og består i å tenne små vokslys og sette ut på sjøer og vann i papirbåter, slik at vannflaten blir et speil av himmelvelvingen. Itills hellige dag er på høsten, når nettene blir lange og hennes arbeide tyngre og viktigere enn om sommeren.

Hellige steder er der hvor spesielle edelstener, kalt Itills tårer blir funnet. Slike edelstener bæres som amuletter av Itills tilhengere, og den som bærer en slik skal i følge tradisjonene aldri gå seg vill i mørket i sitt eget sinn.

Historien om Itills vinger (se: Itills vinger, Legenden om) representerer det store syndefallet i religionen, som forandret verden fra et evig lyst og godt sted, og skapte dag og natt og gav Skyggen innpass i verden.