Kandahar

Fra EC
Revisjon per 26. mar. 2007 kl. 11:17 av Kristian (diskusjon | bidrag) (New page: Våpen: På svart felt, en kvinne, sølv, spiddet vertikalt på et sølv spyd. Oprinnelig sørshezisk stamme i de Rahelske områdene. Kandaharene holdt til i det kuperte elvelandskapet no...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Våpen: På svart felt, en kvinne, sølv, spiddet vertikalt på et sølv spyd.

Oprinnelig sørshezisk stamme i de Rahelske områdene. Kandaharene holdt til i det kuperte elvelandskapet nord i Rahelbukta og tilba en guddom i form av et svart, livløst tjern før de gikk over til Anthaisme i årene etter Numenas død (691 fE). Våpenskjoldet viser til Kandahars tradisjon for menneskeofring også før de ble anthaister.

Etter {{Rahel]]s samling i 198 eN (493 fE) utgjorde Kandahar en av de større fraksjonene og ble fra starten av en ledende politisk makt. I Kandahars område ble den første permanente byen bygget, og gitt navn etter stammen. Byen er Rahels hovedstad.

Kandahar var i stor grad også lendende innen anthaismen. Familien Act sprang ut av Kandahar på mitten av 300-tallet eN (500-tallet fE) og la grunnlaget for Rahels største religøse dynasti.

Se også