Forskjell mellom versjoner av «Nordsal»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
Linje 1: Linje 1:
Nordsal er hovedstad i [[Ravnariket]]. Byen ligger ved [[Eidelv]]a, vest for [[Avinfjellene]], ikke så langt fra der [[Nordpasset]] munner ut. Selve byen er naturlig godt forsvart, og ble originalt bygget som en borg for å føre kontroll med trafikken til og fra Nordpasset lenge før Ravnariket ble grunnlakt.
+
Nordsal er hovedstad i [[Ravnariket]]. Byen ligger ved [[Eidelv]]a, vest for [[Avinfjellene]], ikke så langt fra der [[Nordpasset]] munner ut. Selve byen er naturlig godt forsvart, og ble originalt bygget som en borg for å føre kontroll med trafikken til og fra Nordpasset lenge før Ravnariket ble grunnlagt.
  
I 9 eE (700 eN) lot [[Eigatun, Armand I, Kong|Kong Armand I Eigatun]] Ravnarikets trone flytte fra [[Ville d'Aginton]] til N. Her finnes foruten det Konglige Slott også Ravnarikets Slottsbibliotek og mye av sentraladministrasjonen.
+
I 9 eE (700 eN) lot [[Eigatun, Armand I, Kong|Kong Armand I Eigatun]] Ravnarikets trone flytte fra [[Ville d'Aginton]] til N. Her finnes foruten det Kongelige Slott også Ravnarikets Slottsbibliotek og mye av sentraladministrasjonen.
 +
 
 +
==Se også==
 +
 
 +
* [[Nordsal, slaget ved]]

Revisjonen fra 23. jul. 2010 kl. 11:43

Nordsal er hovedstad i Ravnariket. Byen ligger ved Eidelva, vest for Avinfjellene, ikke så langt fra der Nordpasset munner ut. Selve byen er naturlig godt forsvart, og ble originalt bygget som en borg for å føre kontroll med trafikken til og fra Nordpasset lenge før Ravnariket ble grunnlagt.

I 9 eE (700 eN) lot Kong Armand I Eigatun Ravnarikets trone flytte fra Ville d'Aginton til N. Her finnes foruten det Kongelige Slott også Ravnarikets Slottsbibliotek og mye av sentraladministrasjonen.

Se også