Forskjell mellom versjoner av «St. Anton»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
Linje 1: Linje 1:
Helgen tilknyttet [[Hånden]]. A. er helgen for adelskap og krigføring. Han er også en aktiv bekjemper av blasfemi og vanntro. A. har i sitt [[Helgenhus]] underhelgenen Harv (se Harv, St.), helgenen for Hellig Vrede (se [[Håndens bok]], 3. bok, 6. kap).
+
Helgen tilknyttet [[Hånden]]. Anton er helgen for adelskap og krigføring. Han er også en aktiv bekjemper av blasfemi og vantro. Anton har i sitt [[Helgenhus]] underhelgenen Harv (se Harv, St.), helgenen for Hellig Vrede (se [[Håndens bok]], 3. bok, 6. kap).
  
A.s mothelgen er Sta. Gasha, helgnen for vold, maktmissbruk og uhøvisk krigslist.
+
Antons mothelgen er Sta. Gasha, helgenen for vold, maktmisbruk og uhøvisk krigslist.
  
 
===Historie===
 
===Historie===
  
A. kannonnisering ligger tilbake til tidlig historisk, eller kansje endog førhistorik tid.
+
Antons kanonisering ligger tilbake til tidlig historisk, eller kansje endog førhistorisk tid.
  
På 500-tallet eN (soo-tallet fE) samlet A. rundt seg flere titall tusen soldater og bønder), og i 502 aN (189 fE) dro hæren fra [[Carpentrale]] i [[Avignon]] over Mont Noir og inn i Samara på det som skulle komme til å bli kjent som [[St. Antons Mazzad]].
+
På 500-tallet eN (soo-tallet fE) samlet Anton rundt seg flere titall tusen soldater og bønder), og i 502 aN (189 fE) dro hæren fra [[Carpentrale]] i [[Avignon]] over Mont Noir og inn i [[Samara]] på det som skulle komme til å bli kjent som [[St. Antons Mazzad]].
  
I 741 (50eE) ble Håndens riddere [[Cesti]] stiftet i [[DeMure]] under A.s beskyttelse. A. er deres skytthelgen, og deres innsats i den [[Avinsk-Kushittiske krig]] de påfølgende år var uvurderlig for Avignon.
+
I 741 (50eE) ble [[Håndens riddere]], Cesti, stiftet i [[DeMure]] under Antons beskyttelse. Anton er deres skytshelgen, og deres innsats i den [[Avinsk-Kushittiske krig]] de påfølgende år var uvurderlig for Avignon.
  
Etter opprettelsen av [[Terra Palma]] i 1010 eN(319 eE) har A.s [[Helgenprest]] fungert som områdets "forsvarsmenister".
+
Etter opprettelsen av [[Terra Palma]] i 1010 eN(319 eE) har Antons [[Helgenprest]] fungert som områdets "forsvarsminister".
  
 
==Se også==
 
==Se også==
 
*[[Gasha, Sta.]]
 
*[[Gasha, Sta.]]

Revisjonen fra 7. des. 2006 kl. 18:15

Helgen tilknyttet Hånden. Anton er helgen for adelskap og krigføring. Han er også en aktiv bekjemper av blasfemi og vantro. Anton har i sitt Helgenhus underhelgenen Harv (se Harv, St.), helgenen for Hellig Vrede (se Håndens bok, 3. bok, 6. kap).

Antons mothelgen er Sta. Gasha, helgenen for vold, maktmisbruk og uhøvisk krigslist.

Historie

Antons kanonisering ligger tilbake til tidlig historisk, eller kansje endog førhistorisk tid.

På 500-tallet eN (soo-tallet fE) samlet Anton rundt seg flere titall tusen soldater og bønder), og i 502 aN (189 fE) dro hæren fra Carpentrale i Avignon over Mont Noir og inn i Samara på det som skulle komme til å bli kjent som St. Antons Mazzad.

I 741 (50eE) ble Håndens riddere, Cesti, stiftet i DeMure under Antons beskyttelse. Anton er deres skytshelgen, og deres innsats i den Avinsk-Kushittiske krig de påfølgende år var uvurderlig for Avignon.

Etter opprettelsen av Terra Palma i 1010 eN(319 eE) har Antons Helgenprest fungert som områdets "forsvarsminister".

Se også