Forskjell mellom versjoner av «Troll»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
(Én mellomliggende revisjon av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
Troll er en fellesbetegnelse på [[Underjordiske]] som er fysisk større enn mennesker. Selv om troll går igjen i mange eventyr, finnes det få beretninger som gjør krav på sannferdighet, og de fleste av dem er oppspinn. En forholdsvis vederheftig framstilling er gitt av [[Felix Lumaphobos]], skrevet i [[Trier]] i 942 eN (251 eE):
+
Troll er en fellesbetegnelse på [[Underjordiske]] som er fysisk større enn mennesker. Selv om troll går igjen i mange eventyr, finnes det få beretninger som gjør krav på sannferdighet, og de fleste av dem er oppspinn. En forholdsvis vederheftig framstilling er gitt av [[Lumaphobos, Felix|Felix Lumaphobos]], skrevet i [[Trier]] i 942 eN (251 eE):
  
  
Linje 10: Linje 10:
  
 
Se også:
 
Se også:
*[[Hand, Universitetet ]]
+
*[[Hand, Universitetet ]]
 
*[[Kush]]
 
*[[Kush]]
 
*[[Tril]]
 
*[[Tril]]

Nåværende revisjon fra 11. feb. 2010 kl. 21:14

Troll er en fellesbetegnelse på Underjordiske som er fysisk større enn mennesker. Selv om troll går igjen i mange eventyr, finnes det få beretninger som gjør krav på sannferdighet, og de fleste av dem er oppspinn. En forholdsvis vederheftig framstilling er gitt av Felix Lumaphobos, skrevet i Trier i 942 eN (251 eE):


Mens stammefolkene danset kom to troll ut av skogbrynet. De elste og modigste av stammefolket stilte seg foran de andre, holdt hverandre i hendene og sang mot dem. Trollene skadet dem ikke, men snuste på den kvinnelige høvdingen før de forsvant i mørket.

Vekterene fortalte at de var kommet fra skogene i Tril, nord og vest for fjellene, og at de hadde drept flere i egnen den sommeren. Begge hadde grov pels på hele kroppen og det største av dem var halvannen gang så høy som den høyeste krigeren.


En stor, langtannet hodeskalle i Universitetet på Hand skal også være fra et troll.

Se også: