Volver

Fra EC
Revisjon per 11. feb. 2010 kl. 22:30 av Staalej (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Volver i gamle dager

Enkelte kvinner i Ravnariket kalles Volver. Volvene lever ofte sammen i små grupper utenfor byene, gjerne på bortgjemte steder i naturen. Det er kjent at Volvene lever i en slags pakt med naturen og har store kunnskaper om naturmedisin. I gamle tider var det Volvene man søkte til i Ravnariket når noe skummelt og rart var fatt. Det finnes mange historier om sykdommer som har blitt kurert av volver, og endel hevder at de endog kunne vekke døde til live ved hjelp av hemmelige trylledrikker.

Det hevdes at Volvene og deres vesen kan ses på som en slags halv-religion, og mange sier at volvene hadde nær tilknytning til de Skyggeløses panteon, som gjerne ble kalt Lyset. Noen skildringer av kampen mot Skyggen i Radal beretter om hvordan volvene hjalp til på deres eget, mystiske vis.

Volver i nyere tid

I Radal har det i uminnelige tider holdt til volver på Utskjær, en liten øy i Rasjø. Enkelte grupper volver sies også å ha holdt til andre steder i Radal, men rykter skal ha det til at disse volvene kan ha vært Huldre. I forbindelsene med Kongenes harde fremferd mot all form for religion i Ravnariket forsvant volvene, og mange kjenner dem idag kun som historier som fortelles rundt leirbålet.