Forskjell mellom versjoner av «Wanton»

Fra EC
Hopp til: navigasjon, søk
 
Linje 1: Linje 1:
Navnet Wanton forekommer i flere kilder, spesielt krønikene til [[Salgawash-Sjøfareren]]. Wanton skal være et keiserdømme øst for [[Gardariket]] og nord for de kushittiske stepper. Svært lite vites om Wanton annet en at landet styres av en keiser, og at det har kyst mot øst. Representanter fra Wanton møtte opp til forhandlingene til [[Khontiske Rettsavtale, Den|den Khontiske Rettsavtale]], og landet skrev under i 763 eN (72 eE). Landet forholdt seg nøytralt under de senere store krigene og er svært lite beskrevet.
+
Navnet Wanton forekommer i flere kilder, spesielt krønikene til [[Salgawash-Sjøfareren]]. Wanton skal være et keiserdømme øst for [[Gardariket]] og nord for de kushittiske stepper. Svært lite vites om Wanton annet en at landet styres av en keiser, og at det har kyst mot øst. Representanter fra Wanton møtte opp til forhandlingene til [[Khontiske Rettsavtale, Den|den Khontiske Rettsavtale]], og landet skrev under i 763 eN (72 eE). Landet forholdt seg nøytralt under de senere store krigene og er svært lite beskrevet. W. har ligget i krig med enkelte av de [[gadeshere|gadeshiske]] stammene i løpet av mye av landets historie, og nyere tiders kontakt med den stedfaste [[Parkh-stammen]] har gjort det klart at gadesherne har arbeidet hardt for å begrense W.s trang til ekspansjon vestover.
 +
 
 +
[[Kategori:Nasjoner]]

Nåværende revisjon fra 31. aug. 2010 kl. 10:19

Navnet Wanton forekommer i flere kilder, spesielt krønikene til Salgawash-Sjøfareren. Wanton skal være et keiserdømme øst for Gardariket og nord for de kushittiske stepper. Svært lite vites om Wanton annet en at landet styres av en keiser, og at det har kyst mot øst. Representanter fra Wanton møtte opp til forhandlingene til den Khontiske Rettsavtale, og landet skrev under i 763 eN (72 eE). Landet forholdt seg nøytralt under de senere store krigene og er svært lite beskrevet. W. har ligget i krig med enkelte av de gadeshiske stammene i løpet av mye av landets historie, og nyere tiders kontakt med den stedfaste Parkh-stammen har gjort det klart at gadesherne har arbeidet hardt for å begrense W.s trang til ekspansjon vestover.