Siegfrieds Ettermæle av Skrotlåven Laivbakeri

Siegfrieds Ettermæle var en ‘tradisjonell’ norsk fantasylaiv satt i en ung verden, arrangert i Langvika utenfor Orkanger i Trøndelag, 27.-29. september 2019.

Laiven beskrev hendelsene umiddelbart etter at Kong Siegfried Ammon-Ra, den første Kongen, ble myrdet i sitt eget telt kvelden før det som skulle være det avgjørende slaget i en krig som hadde vart i snart 20 år. Rollene var enten affiliert med kongens hærtog, eller med motstanderhæren. Laivens store linjer handlet om hendelsene bak kongens død, og om veien videre for de som stod igjen – men snart ble det klart at det også var noen som jobbet for å bringe ham tilbake…

57 spillere, 5 SiS, 4 arrangører og én Sinnakokk samlet seg for å fortelle denne historien sammen. Spillere sto mot spillere, og motstandssiden jobbet heroisk for å forhindre det Kongen hadde planlagt før sin død – et rituale for å bringe seg selv tilbake i en ny kropp. Men Kongens følgere lykkes. Slaget som Aldri Var ble skrevet ut av historien, og Slaget ved Grimsgaard stod den tredje morgenen etter Kongens første død.

Dette var første laiv arrangert av Skrotlåven Laivbakeri. Vi er en brokete gjeng med svært forskjellig grad av laiverfaring – Ole er en ekte veteran, Hanne Siri er fersk arrangør men begynner å bli erfaren-ish som spiller, mens Tina og Vegard er utrolig spreke nybegynnere som ble med på dette prosjektet etter å kun ha vært med på én (ja, EN) eneste laiv før!

Vi ønsket oss en laiv som handlet om kontraster, om håp og skuffelse, forventning, fortid, og en usikker framtid. Vi ønsket oss sterke relasjoner, drama og konflikt fortalt gjennom store og små historier, med fokus på de mange kulturene i verden, og deres forhold til hverandre og hendelsene rundt seg. Vår visjon er at alle roller skal føles som hovedperson i sin egen historie, uansett hvilken skala den utspiller seg på.

Siden Trøndelag i september er Trøndelag i september var vi forberedt på alle typer vær (gjerne på en gang), men gudene smilte til oss og vi var utrolig heldige! På lørdag var det såpass at vi måtte minne enkelte spillere på å enten smøre seg med solkrem eller holde seg i skyggen!

Kongen er tilbake, og scenen er satt. Vi på Skrotlåven er allerede i ferd med å planlegge neste akt – sett av 21.-24. mai 2020! Påmelding kommer snart.